QLL Kvantum Nyelvtanulás

Marketingötletből hipotézis

Miként lehetne megértetni, elhitetni az emberekkel a problémahelyzet és a felkínált lehetőség valós voltát? – törtem fejem, míg eszembe jutott egy látványos bizonyítási lehetőség. A perspekto-szituatív nyelvi modellem oly egyszerű, annyira nyilvánvaló, hogy azzal még kutyáknak is megtanítható lenne egy nyelvtani struktúrákkal is rendelkező, tárgyszimbólumokat használó nyelvféleség – gondoltam egyszer. Bizarr ötlet, de komoly. A mosoly kiült arcomra, mikor elképzeltem magamnak a folyamatot.
Ha a kutyák meg tudnák így tanulni nyelvtanával együtt a számukra új, idegen nyelvet, hogyne működne ez az embereknél?! Csak-csak oda figyelne erre a világ, ugye?! – képzeltem akkoriban.
Ma azt hiszem, hogy ha megcsinálnánk, ezt is csak szenzációnak tekintenék. Marketing szempontból is hibás az elgondolás, hiszen az árúról egy szenzációra terelné a figyelmet, mely önmagában indulatos vitákat gerjesztene. Észre sem vettem egy darabig, hogy ötletemben többről és másról van szó, mint marketingről. Pedig ha a kutyák nyelvre tanításának elképzelése helytálló, az félelmetes lehetőség, mivel nem csak kutyákra vonatkozhat. Akár a bioszféra alapvető megváltoztatásának a lehetőségét magában hordozhatná. Észre kell venni a velejáró felelősséget is.

Vissza a tartalomjegyzékhez Tovább egy másik fejezetre

© 2023 Minden jog fenntartva! Relaxa Kft., Budapest